از بین بردن چاله های جای جوش با راهکارهای موثر
نوشته شده توسط : همیار

چاله های جای جوش همان زخم های عمیق بر روی پوست هستند که معمولا به خودی خود از بین نمی روند و بر روی پوست باقی می مانند. این زخم ها معمولا در اثر جوش های شدید و بزرگ به وجود می آیند و این احتمال نیز وجود دارد که در اثر عفونت ها و یا آبله مرغان ایجاد شوند. برای از بین بردن چاله های جای جوش خوشبختانه تعدادی روش درمانی و همچنین درمان های خانگی وجود دارند که به کمک آن ها می توان ظاهر این زخم و لکه های روی پوست را کم کرد.

در این مقاله می خواهیم برخی از علل ایجاد لکه و زخم های روی پوست را معرفی کرده و همچنین راه های مختلف درمان آن ها را نیز با هم بررسی کنیم.

روشهای از بین بردن چاله های جای جوش

روش های درمانی مختلفی برای چاله های جای جوش در دسترس هستند و هر کدام نتایج مختلفی دارند. برخی از انواع پوست ها ممکن است به خوبی توانایی تحمل این روش های درمانی را نداشته باشند و به همین خاطر فرد باید حتما با یک پزشک در زمینه گزینه هایی که پیش رو دارد مشورت کند.

از بین بردن چاله های جای جوش

– ماسک های پوستی شیمیایی

بسیاری از افراد که زخم های پوستی را در بدن خود دارند سعی می کنند با استفاده از ماسک های مخصوص پوستی ظاهر این لکه های روی بدن خود را کاهش دهند. در طول یک جلسه ماسک گذاری، یک لایه اسید بر روی صورت قرار گرفته می شود. همچنین ممکن است از یک آنزیم برای رسیدن به نتایج مشابه استفاده شود.

این روش های درمانی می توانند لایه بیرونی از پوست را برداشته و آن را احیا می کنند. ممکن است پس از جلسه درمانی، پوست شما قرمز و تحریک شود. همچنین ممکن است پوست بدن تا حدی کنده شود.

ممکن است نیاز باشد ماسک های شیمیایی را به صورت مرتب استفاده کنید تا اثر آن ها را بر روی پوست ببینید. اما با این حال معمولا نتیجه آن ها یک پوست صاف و انعطاف پذیر است و علاوه بر این موضوع، ظاهر زخم ها و چاله های جای جوش بر روی پوست به شکل قابل توجهی کاهش می یابد.

– درم ابریژن

جلسات درم ابریژن (Dermabrasion) نتایج مشابهی با ماسک های شیمیایی دارند، با این تفاوت که از مواد شیمیایی در آن ها استفاده نمی شود. یک براش کوچک با قابلیت چرخش در ناحیه مورد نظر از پوست مورد استفاده قرار گرفته می شود تا بتواند لایه های بالایی را از پوست جدا کند.

این نوع از تراشیدن لایه های بیرونی پوستی (درم ابریژن) گاهی اوقات با بی حسی موضعی و گاهی اوقات نیز در حالت بیهوشی فرد انجام می شود. این موضوع به اندازه ناحیه مورد نظر جهت درمان بستگی دارد. سپس باید اجازه داد پوست به مرور زمان بهبود یابد.

استفاده از جلسات درم ابریژن به افراد کمک می کند تا پوستی یک دست داشته باشند و ظاهر لکه ها و چاله های جای جوش بر روی پوست خود را کاهش دهند.

در برخی موارد، استفاده از درم ابریژن ممکن است ریسک ایجاد زخم های جدید و منافذ پوستی بزرگتر را افزایش دهد. دلیل این موضوع نیز برداشته شدن لایه های عمیق تر پوستی است. همچنین فرد ممکن است در معرض خطر عفونت های پوستی قرار گیرد.

– میکرو درم ابریژن

درمان های میکرو درم ابریژن نیز با هدف کاهش چاله جای جوش و زخم های پوستی به کمک برداشتن لایه های پوستی استفاده می شوند.

در این روش به جای استفاده از براش سیمی یا شیمیایی، متخصص درمان های پوستی از مواد ساینده، مانند بلور های ریز بی کربنات یا اکسید آلومینیوم استفاده می کند تا بتواند لایه های بیرونی پوست را بردارد. این روش برای نواحی کوچک تر زخم بر روی پوست کاربرد دارد و معمولا به چند جلسه درمانی نیاز دارد.

– تزریق فیلر

تزریق فیلر برای چاله های جای جوش

پزشکان ممکن است تزریق فیلر را جهت درمان زخم و چاله های جای جوشی روی پوست به افراد پیشنهاد کنند. در این روش شاهد تزریق محصولاتی هستیم که با لیفت کردن زخم های روی پوست می توانند ظاهر آن ها بر روی صورت را کاهش دهند.

فیلرها با انواع مختلفی در بازار موجود هستند که از جمله آن ها می توان به اسید هیالورونیک و کلسیم هیدروکسی لپاتیت اشاره کرد. سازمان غذا و داروی ایالات متحده آمریکا (اف دی ای) فقط یک محصول به نام Bellafill را برای درمان زخم های ناشی از جوش ها تایید کرده است. این محصول حاوی میکروسفرهای پلی متیل متاکریلات (PMMA) به همراه کلاژن است که به شکل ژل در آمده است.

تاثیر فیلرهای پوستی موقت است اما معمولا بین چند ماه تا یک سال اثر آن ها باقی می ماند. این موضوع بستگی به نوع محصولی که استفاده می کنید دارد. اثر فیلر Bellafill معمولا تا ۵ سال باقی می ماند.

– لیزر فرکشنال

درمان با لیزر فرکشنال سعی در تحریک پروسه احیا سازی در خود زخم ها را دارد. اشعه لیزر بر روی بافت های زخم های حالت چاله جای جوش روی پوست تابیده می شود.

این اشعه می تواند لایه بیرونی پوست در ناحیه زخم ها را سوزانده و رشد سلولی را تحریک کند. پس از طی شدن دوره بهبود پوست، ظاهر زخم و چاله های جای جوشی پوستی نیز تا حد قابل توجهی کاهش می یابد.

– لیزر کاهنده مخصوص resurfacing

این درمان نوعی روش تهاجمی از لیزر است که لایه های بیرونی پوست را بر می دارد. این پروسه درمانی معمولا به چند هفته مراقبت پزشکی و بهبود نیاز دارد. اما نتایج آن ممکن است تا چندین سال پایدار باشند و نیازی به روش های درمانی دیگر نداشته باشید.

این روش ریسک های خاص خود را به همراه دارد که از جمله آن ها می توان به ایجاد تغییرات در رنگ پوست، قرمزی و ورم اشاره کرد. در برخی موارد، این روش از لیزر درمانی ممکن است جوش یا زخم روی پوست را تشدید کند.

– میکرونیدلینگ

درمان جای جوش با میکرونیدلینگ

درمان القای کلاژن یا همان میکرونیدلینگ یک روش درمانی خاص است که در آن ناحیه مورد نظر از پوست به کمک سوزن های کوچک سوراخ می شود. با بهبود پیدا کردن این سوراخ ها، پوست کلاژن بیشتری تولید می کند تا چاله های جای جوش را پر کند.

ممکن است به تکرار جلسه درمانی پس از گذشت چند هفته نیاز باشد و معمولا نتایج قابل توجهی را می توان در عرض یک سال مشاهده کرد.

درمان خانگی چاله های جای جوش

با این که در اثرگذاری درمان های خانگی برای از بین رفتن چاله جای جوش و زخم های روی پوست هیچ ضمانتی وجود ندارد، اما بسیاری از افراد با امتحان کردن یک یا دو روش درمان خانگی ممکن است شاهد کاهش قابل توجه ظاهر زخم های روی پوست شوند. مواد لازم برای این روش های درمان خانگی را گاهی اوقات می توان در مغازه های مختلف تهیه کرد. برخی از دارو های مورد نظر نیز به صورت غیر تجویزی ارائه می شوند.

– روغن‌های مرطوب کننده

درمان خانگی چاله های جای جوش

برخی از روغن های طبیعی نیز می توانند نشانه های زخم بر روی پوست نظیر چاله های جای جوش را کاهش دهند. این روغن ها معمولا حاوی آنتی اکسیدان های طبیعی و دیگر مواد هستند که به کاهش بافت های زخم بر روی پوست و بهبود آن ها کمک می کنند.

پس از تمیز کردن ناحیه مورد نظر از پوست می توان از روغن ها به عنوان مرطوب کننده استفاده کرد. برخی از روغن ها ممکن است وضعیت جوش را تشدید کنند بنابراین بهتر است ابتدا روغن را در یک ناحیه کوچک از پوست بدن امتحان کرد و در صورت فراهم بودن شرایط مصرف روغن به شکل مرتب ادامه پیدا کند.

از جمله روغن ها و کره های مفید در این زمینه می توان به موارد زیر اشاره کرد:

– درمان های بدون نسخه

کرم های OTC که امکان تهیه آن ها بدون نسخه پزشک ممکن است معمولا اولین روش درمانی برای افراد جهت کاهش ظاهر زخم و چاله های جای جوش به حساب می آید. این کرم ها با افزایش آب درون پوست و کم کردن علائمی همچون خارش بدن و قرمزی می توانند به افراد کمک کنند.

برخی ماسک و پیل های ضعیف نیز می توانند رشد پوستی جدید را آغاز کرده و ظاهر زخم های پوستی را در فرد کاهش دهند. این محصولات را باید به شکل ادامه دار استفاده کرد تا در گذر زمان نتیجه را مشاهده کرد.

استفاده ادامه دار از این مواد شیمیایی ممکن است عوارض جانبی خاصی به همراه داشته باشد، بنابراین بهتر است قبل استفاده از آن ها با یک فرد متخصص در این زمینه مشورت کرد.

– ماساژ پوستی

با این که ماساژ به عنوان یک درمان مستقیم برای زخم های پوست شناخته نمی شود، این روش می تواند به عنوان پشتیبان برای درمان های دیگر استفاده شود.

ماساژ صورت می تواند گردش خون در صورت را افزایش دهد و زخم ها را کاهش دهد. در نتیجه ممکن است اثرگذاری روش های درمانی دیگری که استفاده می شوند افزایش یابد.

– روغن ضروری اسطوخودوس

اضافه کردن چند قطره روغن اسطوخودوس به دیگر روغن های لیست بالا می تواند به افزایش سرعت بهبود زخم های پوستی کمک کند. تحقیقات نشان داده اند که روغن اسطوخودوس دارای مواد آنتی باکتریال و ضد التهابی است و حتی در برخی افراد منجر به کاهش بافت های زخم می شود.

جهت تایید این قابلیت روغن اسطوخودوس در پوست افراد به تحقیقات بیشتری نیاز است اما به هر حال استفاده از آن جهت کاهش التهاب و باکتری در پوست برای همه افراد مفید است.

 

برگرفته از سایت دکتر ریاحی

https://riyahi.doctor/





:: برچسب‌ها: جوش ,
:: بازدید از این مطلب : 43
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 15 دی 1399 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: